Vad kan man göra på alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag firas den 14 februari varje år och är en dag då vi visar vår kärlek och uppskattning till våra nära och kära. Dagen har sitt ursprung i mitten av 1900-talet och har blivit en viktig dag för många världen över där man får chansen att få visa sin kärlek och uppskattning till någon man bryr sig om.

På alla hjärtans dag brukar man fira dagen tillsammans med någon man bryr sig om som (dotter, son, mamma, pappa eller partner) och ge varandra presenter. Dagen brukar oftast firas med en aktivitet eller en romantisk middag. En hel del väljer också att skicka kärleksbrev eller kort med personliga hälsningar till sina älskade. 

Alla hjärtans dag idéer

Här listar vi 8 risk fria idéer som hjälper dig att skapa minnesvärda minnen på alla hjärtans dag.

Middag på fin restaurang

En middag på en fin restaurang är en klassisk alla hjärtans dag aktivitet och kan vara en perfekt present till din partner. Du kan boka bord på en restaurang som ni båda har velat prova på eller som ni har gillat tidigare. Välj en restaurang med en romantisk atmosfär och en meny som ni båda gillar. Det kan också vara trevligt att välja en restaurang med en speciell tema eller koncept, som en sushirestaurang eller en restaurang som serverar traditionell italiensk mat. Glöm inte att be om en röd ros att sätta på bordet som en extra romantisk touch!

En weekendresa

En weekendresa kan vara en perfekt present till din partner på alla hjärtans dag. Det kan vara en chans att komma bort från vardagen och bara njuta av varandras sällskap. Du kan välja en destination som ni båda har velat besöka eller som ni tror att ni skulle gilla tillsammans. Det kan vara en stad med mycket kultur och sevärdheter, som Paris eller Rom, eller en plats med vackra landskap och frisk luft, som fjällen eller en skärgårdsön. Se till att boka hotell och resa i god tid så att ni får det bästa priset och så att ni kan planera aktiviteter och sevärdheter som ni vill besöka. En weekendresa kan vara en oförglömlig alla hjärtans dag present och en chans att skapa minnen för livet tillsammans.

Spa & Massage

En massage eller en dag på spa kan vara en perfekt present till din partner på alla hjärtans dag. En massage kan hjälpa till att slappna av och lindra stress och spänningar, det är en mycket uppskattad present. Du kan välja en massageform som du tror att din partner skulle gilla, som en avslappnande oljemassage eller en terapeutisk sportmassage. Eller varför inte boka in er båda på en massagebehandling tillsammans?

En dag på spa kan också vara en mycket uppskattad present. På spa kan ni båda njuta av olika behandlingar, som bastu, pool och massage. Välj ett spa med en avslappnande och lyxig atmosfär och en meny med behandlingar som ni båda skulle gilla. 

Konsert eller festival

Välj  en artist eller ett band som ni båda gillar och boka biljetter till en konsert eller en festival. Det kan vara en chans att sjunga och dansa tillsammans och skapa minnen för livet. Se till att boka biljetter i god tid så att ni kan få de bästa platserna och så att ni kan planera övriga aktiviteter kring konserten eller festivaldagen. En konsert eller festival kan vara en perfekt alla hjärtans dag present.

Escape Room

Om du letar efter en spännande upplevelse att dela med din partner så är escape room den perfekta aktiviteten för er. Testa era lösningförmågor och sammarbeta för att ta er ut ur rummet. 

Ha en picknick hemma

Eftersom vädret är kallt i februari och picknick ute inte är ett alternativ så kan ni försöka ha den hemma istället. lägg ut en filt på golvet i vardagsrummet och ha en mysig picknick tillsammans. Laga något gott, sätt på avslappnande musik och njut av varandras sällskap

Baka tillsammans

Baka något tillsammans som ingen av er har bakat innan. Välj ett bakverk från en annan kultur såsom frankrike, spanien eller mellanöstern och baka det tillsammans. Det kommer skapa ett nytt minne som ni kommer komma ihåg länge!

Ta en promenad dit ni först träffades

Bor ni i staden där ni först började dejta? då kan en unik alla hjärtans dag promenad väcka era fina minnen som ni har tillsammans, det är en speciell aktivitet som är väldigt personlig.